Onderwerpen
ZP Facts
FAQ

ZP Facts

1) Wat is ZP Facts?

ZP Facts is de monitor voor de markt van zelfstandig professionals (zp’ers) in de zakelijke dienstverlening, voortgekomen uit een samenwerking tussen kennisbemiddelaar HeadFirst en de Universiteit van Tilburg. Duizenden online profielen van bij HeadFirst aangesloten professionals en ontvangen en uitgevoerde opdrachten zijn wetenschappelijk geanalyseerd door de Universiteit van Tilburg. Hiermee biedt het een unieke kijk op de markt, dat veel verder gaat dan onderzoek uit enquêtes en interviews. Vast onderdeel van ZP Facts is het conjunctuurcijfer ZP Index.

2) Hoe vaak verschijnt ZP Facts?

ZP Facts verschijnt elk kwartaal, oftewel vier keer per jaar.

3) Voor wie is ZP Facts?

ZP Facts is een uitgave voor een ieder die te maken heeft met de flexibele arbeidsmarkt. De doelgroep betreft: Zelfstandig Professionals, opdrachtgevers, inhuurders, HR-professionals, bemiddelaars, politica, onderzoekers en media.

4) Wat is de ZP Index?

De ZP Index is een wetenschappelijk onderbouwd getal – gebaseerd op meerdere componenten – die in één oogopslag de staat van de ZP-markt weergeeft. De index is ontwikkeld en statistisch getoetst door de Universiteit van Tilburg. Vanaf heden is de ZP Index een vast onderdeel van ZP Facts.

5) Hoe word ik onderdeel van de onderzoeksgroep?

De Universiteit van Tilburg maakt voor ZP Facts een wetenschappelijke analyse van de profielen van bij kennisbemiddelaar HeadFirst aangesloten professionals en ontvangen en uitgevoerde opdrachten. Door je kosteloos aan te melden bij HeadFirst, wordt je direct onderdeel van de onderzoeksgroep voor ZP Facts.

6) Hoe verhoudt ZP Facts zich tot ZP Zaken?

ZP Facts is een van de labels van ZP Zaken, een dochteronderneming van HeadFirst. Het biedt producten en diensten om het leven van de Zelfstandig Professional aangenamer, eenvoudiger en zorgelozer te maken.